• Saagacoms

Koho Consulting – aloittavan yrityksen markkinointi ja LTS sparraus

Anja Koho oli toiminut työterveyspalveluiden kilpailutukseen ja kehittämiseen apua tarjoavana konsulttina vuodesta 2010. Pikkuhiljaa oli herännyt ajatus yritystoiminnan siirtämisestä eteenpäin. Siispä syksyllä 2019 Esko Piirainen ja Tiina Kesti ostivat KOHO Consulting:n yritystoiminnan Anjalta, perustivat samaa nimeä kantavan osakeyhtiön ja laittoivat KOHO Consulting Oy:n toiminnassa uuden vaihteen silmään.


Yrityksen nimi sopi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin, vaikka alunperin nimi olikin tullut perustajansa Anjan sukunimestä. Mikäpä toimisi liiketoimintalähtöisen työkyvyn ja työhyvinvoinnin kohottamiseen tähtääviä palveluita tarjoavan yrityksen nimeksi paremmin kuin KOHO? Kohottajien tarinan toinen luku oli saanut alkunsa.


Esko ja Tiina laittoivat tuulemaan, tavoitteet KOHOn suhteen kirkastuivat ja asiat alkoivat etenemään samaan aikaan kun itse aloittelin Saagacomsin toimintaa. Olikin luontevaa, että autoin Tiinaa ja Eskoa heidän näköisensä yrityksen kehittämisessä. Samalla he auttoivat minua ja sain vinkkejä ja palautetta omaankin toimintaan.


Sparrailin Kohottajia erinäisissä asioissa. Luin ja kommentoin heidän liiketoimintasuunnitelmaansa. Autoin erottamaan oleellisen täydentävästä tiedosta ja jakamaan pitkän dokumentin varsinaiseksi LTS:ksi sekä sitä täydentäviksi liitteiksi.Markkinoinnin käynnistämisessä autoin monenlaisissa asioissa. Muistuttelin hommista, joita pitää tehdä. Kommentoin brändinrakentamiseen liittyviä asioita. Annoin palautetta materiaalipohjista: mikä toimii ja mikä saattaisi hankaloittaa niiden käyttämistä. Räätälöin muutaman Word-dokumenttipohjan. Tein Kohottajien CV:t. Tein muutakin asiakasmateriaalia.


“Satu on todellinen markkinoinnin moniosaaja. Häneltä olemme saaneet käytännönläheistä ja konkreettista apua yrityksemme markkinoinnin suunnitteluun ja toimenpiteisiin. Satu osaa kuunnella yrittäjän tarpeita ja tarjota sopivat ratkaisut ja stepit selkeästi ja ymmärrettävästi. Meille on ollut todella hyödyllistä Satun konsultoiva osaaminen – hän on antanut erinomaista sparrausapua myös LTS:n laatimisessa. Satu on aidosti paneutunut tilanteeseemme ja hänen tapansa toimia on lisännyt myös meidän ymmärrystä markkinoinnista. Satun laaja ja monipuolinen kokemus ja tietotaito markkinoinnista on helpottanut huomattavasti arkeamme aloittavina yrittäjinä. Ehdottomasti suosittelen Satua yhteistyökumppaniksi.”

Esko Piirainen KOHO Consulting


Viimeisen vuoden aikana olen oppinut Kohottajilta todella paljon työkyvyn johtamisesta, työhyvinvoinnista, vakuuttamisesta ym. Aikaisemmin käsitykseni oli ollut todella kapea ja olin kuvitellut asiaan käytännössä tarkoittavan vain työterveyshuoltoa. Olen oppinut, että se voi ja sen pitäisi olla todella paljon enemmän. Ja sen eteen Kohottajat tekevät työtään. Heidän tarkoituksenaan on lisätä työkykyisiä päiviä ja ja auttaa organisaatioita kohti parempaa työtä.

Yhteistyö on jatkunut pitkin KOHO Consulting Oy:n ja Saagacomsin ensimmäistä vuotta. Tiinan, Eskon ja keväällä KOHOon mukaan tulleen JP:n kanssa yhteistyön tekeminen on mukavaa ja mutkatonta. Asiansa osaavia ammattilaisia jokainen!


Lisätietoa Kohottajista: https://kohoconsulting.fi/


Saagacomsin asiakkaat Koho Consultingilta. TIina, Esko ja JP. Nainen ja 2 miestä
Koho Consulting avainhenkilöt 2020